Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

AVEKilta 77 000 euroa VIETERI-tukea

13.11.2009

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on myöntänyt VIETERI-tukea 77 000 euroa. Tukea myönnettiin 11 hankkeelle, yhteensä 28 hakemuksen joukosta. ”Hyviä ja uteliaisuutta herättäviä hakemuksia tuli ilahduttavan paljon”, toteavat AVEKin tuotantoneuvojat Pia Andell ja Heidi Tikka.

Hankkeen käsikirjoittamiseen tai muuhun kehittämiseen sekä tuotantovalmiiksi saattamiseen suunnatulla VIETERI-tuella mahdollistetaan audiovisuaalisen ilmaisun uusia muotoja tai kerronnallisia mahdollisuuksia tutkiva ja ideoiva työskentely. Kauden ensimmäisessä haussa huomiota kiinnittivät erityisesti tilallisuutta tutkivat hankkeet. Tukea saivat muun muassa Jani Ruscica lyhytelokuvalle, jossa elokuvastudiotilaa lähestytään tulevaisuuden visioiden heijastuspintana sekä elokuvaohjaaja Maria Ruotsala suunnitelmalle, jossa vertaillaan virtuaalilavastuksen ja perinteisen lavastuksen vaikutusta ohjaukseen ja tarinan kerrontaan.

Myös 3D-elokuvan tuomat haasteet ovat vahvasti mukana kotimaisissa kehityshankkeissa. Kuvaaja Raimo Uunila tutkii kolmiulotteisen kuvan ilmaisullisia mahdollisuuksia tanssielokuvassa ja Markus Kosonen työryhmineen valmistelee 3D-elokuvana toteutettavaa lyhytelokuvaa.

Tutkimus- ja kehittelytuki VIETERIn seuraava hakuaika päättyy 1.2.2010.

Tukipäätökset

 

Lisätietoja antavat:

Tuotantoneuvoja, Pia Andell, pia.andell(at)avek.kopiosto.fi, (09) 4315 2352

Tuotantoneuvoja, Heidi Tikka, heidi.tikka(at)avek.kopiosto.fi, (09) 4315 2356

Pääsihteeri, Juha Samola, juha.samola(at)avek.kopiosto.fi, (09) 4315 2351Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun