Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kuva CHRZU:n teoksesta Kenkähullu.

| Avekissa tapahtuu |

AVEK myönsi 240 000 euroa CreaDemo-tukea

CreaDemo on AVEKin jakama määräraha, jonka tavoitteena on vahvistaa luovan työn tekemisen edellytyksiä. Tämän syksyn haussa tukea myönnettiin 34 hankkeelle yhteensä 240 223 euroa.

AVEK myönsi CreaDemo-tukea neljättä kertaa. Tukea myönnetään luovan alan yritysten ja kulttuurialan ammattilaisten tuotekehityshankkeisiin, joissa etsitään uusia luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden tuote- tai palveluinnovaatioita. Avustukset myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamasta määrärahasta.

 

Syksyn haussa tukea tavoiteltiin 132 hakemuksella. Demo-, proto- ja pilottitukea sai 9 hanketta, jotka jakoivat 118 374 euron tukisumman. Konseptitukea jaettiin 121 849 euroa 25 hankkeelle.

 

Hakemusten määrä kasvoi edelliseen hakuun verrattuna kolmanneksella. CreaDemo-määrärahan tavoitteena on synnyttää luovaan osaamiseen perustuva tai sitä hyödyntävä uusi tuote, menetelmä tai palvelu. Tuotantoneuvoja Milla Moilanen painottaa, että CreaDemo-hankkeita arvioitaessa painotetaan erityisesti niiden uutuusarvoa, innovatiivisuutta, taloudellista toteuttamiskelpoisuutta sekä liiketoimintapotentiaalia. ”Kyseessä on demo- ja pilotti tuki, ja hankkeisiin kaivataan uusia, aidosti demoamista kaipaavia kulttuurisia hankkeita”.

 

CreaDemon seuraava haku päättyy helmikuun lopussa 2014. Hakemus tehdään AVEKin sähköisessä hakemusjärjestelmässä.

 

Tukea saaneet hankkeet voi käydä katsomassa AVEKin sivuilta.

Johanna Haapiainen-Makkonen
18.12.2013

Sivun alkuun