Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Kopiointiluvat yrityksissä ja järjestöissä

Tutkimusten mukaan kaikentyyppisissä yrityksissä valokopioidaan tekijänoikeuden alaista aineistoa. Kaikista kopioista 2-15 prosenttia otetaan tekijänoikeuden suojaamasta aineistosta, kuten lehdistä, kirjoista, käyttöoppaista, valokuvista tai tutkimusraporteista. Tyypillistä on oman alan lehdistön, ammatillisten tai tieteellisten aikakauslehtien kopiointi joko omaan "tietopankkiin" tai laajempaa tiedottamista varten, usein kopioidaan myös teknistä tai muuta kirjallisuutta.

Kun yrityksessä kopioidaan tai tulostetaan tekijänoikeuden suojaamaa aineistoa, kopiointiin tarvitaan aina oikeudenomistajan lupa. Kopiostosta yritys saa keskitetysti toiminnassaan tarvitsemansa valokopiointiluvat. Lupa kopiointiin on järjestetty yrityksen toimialaan perustuen joko koko yrityksen kattavilla vuosiluvilla tai kopiokonekohtaisilla valokopiointiluvilla.

Valokopiointiluvalla saa kopioida lähes kaikentyyppisiä julkaisuja, kuten esimerkiksi ammatillisia ja tieteellisiä aikakauslehtiä, tieto- ja kaunokirjallisuutta, käyttöoppaita sekä tutkimusraportteja.

Lisätietoja yritysten kopiointiluvista löytyy kunkin toimialan omilta sivuilta.

YRITYSLUVAT UUSIUTUVAT 2018, VANHAT ASIAKKAAT SAAVAT LUVAN UUSIMISPYYNNÖN SÄHKÖPOSTILLA TAI IRJEITSE, HETI KUN TILAUKSEN VOI TEHDÄ! JOS YHTEYSHENKILÖ ON MUUTTUNUT, VOITTE ILMOITTAA SEN VALMIIKSI SÄHKÖPOSTILLA ASIAKASPALVELUUMME: kopiointiluvat@kopiosto.fi .

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun