Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Kopiosto-valtakirja

Oikeudenomistajien – tekijöiden, esittäjien ja kustantajien – antamat valtakirjat ovat Kopioston toiminnan perusta. Niiden pohjalta Kopiosto valvoo teosten ja esitysten jälkikäyttöä, myöntää siihen tarvittavia tekijänoikeuslupia, jakaa korvauksia sekä kehittää uusia palveluja.

Oikeudenomistaja antaa henkilökohtaisen valtakirjan Kopioston jäsenjärjestölle, joka siirtää saamansa valvontavaltuuden yhteissopimuksella tai valtuutuksella Kopiostolle.

Tällä sivulla olevan valtakirjan voi täyttää sähköisesti. Tulosta ja allekirjoita täytetty valtakirja ja henkilötietolomake. Lähetysohjeet ovat lomakkeen viimeisellä sivulla.

Ennen kuin täytät Kopiosto-valtakirjan, lue tämä


Tekijänoikeusjärjestöjen toimintaan vaikuttaa vuoden 2017 alusta uusi laki tekijänoikeuden yhteishallinnoinnista. Lain tavoitteena on edistää tekijänoikeushallinnon avoimuutta ja hyvää hallintotapaa.

Oheiseen dokumenttiin on koottu ne lain edellyttämät tiedot, jotka jokaiselle Kopiosto-valvontavaltakirjan antavalle oikeudenomistajalle tulee kertoa ennen valtuutuksen antamista. Lue siis yllä oleva teksti ennen kuin annat valtakirjan. Tekstissä kerrotaan esimerkiksi oikeudenhaltijan valintamahdollisuuksista.

Kopiosto-valvontavaltakirja tullaan uudistamaan tämän vuoden kuluessa uuden lain mukaiseksi.

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun