Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Kopiosto-valvontavaltakirja

Oikeudenomistajien – tekijöiden, esittäjien ja kustantajien – antamat valtakirjat ovat Kopioston toiminnan perusta. Niiden pohjalta Kopiosto valvoo teosten ja esitysten jälkikäyttöä, myöntää siihen tarvittavia tekijänoikeuslupia, jakaa korvauksia sekä kehittää uusia palveluja.

Oikeudenomistaja antaa henkilökohtaisen valtakirjan Kopioston jäsenjärjestölle, joka siirtää saamansa valvontavaltuuden yhteissopimuksella tai valtuutuksella Kopiostolle.

Tällä sivulla olevan valtakirjan voi täyttää sähköisesti. Tulosta ja allekirjoita täytetty valtakirja ja henkilötietolomake. Lähetysohjeet ovat lomakkeen viimeisellä sivulla.

Ennen kuin täytät Kopiosto-valtakirjan, lue tämä

Tekijänoikeusjärjestöjen toimintaan vaikuttaa vuoden 2017 alusta uusi laki tekijänoikeuden yhteishallinnoinnista. Lain tavoitteena on edistää tekijänoikeushallinnon avoimuutta ja hyvää hallintotapaa.

Oheiseen dokumenttiin on koottu ne lain edellyttämät tiedot, jotka jokaiselle Kopiosto-valvontavaltakirjan antavalle oikeudenomistajalle tulee kertoa ennen valtuutuksen antamista. Lue siis yllä oleva teksti ennen kuin annat valtakirjan. Tekstissä kerrotaan esimerkiksi oikeudenhaltijan valintamahdollisuuksista.

Kopiosto-valvontavaltakirja tullaan uudistamaan tämän vuoden kuluessa uuden lain mukaiseksi.

Kopioston hallinnoimien oikeuksien luokat

Kopioston kevätkokous vahvisti 27.4.2017 oikeuksien luokat, joita Kopiosto hallinnoi. Luokittelu perustuu Kopioston nykyiseen toimintaan.

Oikeuksien luokittelu määrittää sen, millaisissa kokonaisuuksissa oikeudenhaltija voi siirtää oikeuksiaan Kopiostolle. Myös siirrettyjen oikeuksien peruminen tapahtuu oikeusluokittain.  

Voit tutustua oikeuksien luokkiin oheisen dokumentin avulla.


Oikeuksien hallinnointia koskevan valtuutuksen peruuttaminen

Mikäli haluat peruuttaa antamiasi oikeuksien luokkia, ota yhteys Oikeudenomistajapalveluihin, oikeudenomistajapalvelut(a)kopiosto.fi, niin saat tarkemmat ohjeet peruuttamismenettelystä.

Peruminen astuu voimaan sen kalenterivuoden lopussa, jonka aikana peruutusilmoitus on saapunut Kopiostolle.

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun