Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Lainauskorvauksen hakeminen

Kopiosto maksaa lainauskorvausta kuvantekijöille. Korvaus on haettavissa erikseen ilmoitettavana hakuaikana. Lainauskorvaushakemus on voimassa toistaiseksi, ja korvausta haetaan kunkin julkaisun osalta vain kerran. Korvaukseen oikeutetut julkaisut vaihtelevat kuitenkin vuosittain jonkin verran. Kuvantekijän tulee jättää uusi hakemus niiden korvaukseen oikeutettujen julkaisujen osalta, joista hän ei ole aiemmin hakenut korvausta. Myös uusien painosten kohdalla tulee toimia näin. 

Korvaukseen oikeutettua kuvitusta ovat esimerkiksi piirroskuvitus, sarjakuva, kuva taideteoksesta, valokuva ja kansikuva.

Lainauskorvaushaku järjestetään kerran vuodessa. Korvausta voi hakea takautuvasti kolmen vuoden ajan. Neljäntenä vuonna maksamattomat korvaukset palautuvat yleiseen jakoon.

Lainauskorvauksen maksatusraja on 10 euroa. Alle 20 euron korvauksista ei toimiteta ennakonpidätystä. Lainauskorvaukseen oikeutettu asiakas toimittaa sivuvero- tai freelanceverokortin Kopiostoon ennen korvauksen maksua. Mikäli hakija ei toimita verokorttia, toimitetaan ennakonpidätys 60 prosentin suuruisena.

Lainauskorvaus on tekijäkohtainen korvaus, tekijän tulee hakea sitä itse. Korvausta maksetaan ainoastaan yksityishenkilöille. 

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun