Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Teosten käyttö opetuksessa

Julkaisujen kopiointi

Oppilaitoksissa opetuskäyttöä varten tapahtuvaan kopiointiin tarvitaan kopiointilupa. Opetusministeriö on hankkinut kopiointiluvat oppilaitoksille niihin kopioihin, jotka jaetaan opiskelijoille maksutta. Mikäli oppilaitos perii opiskelijoilta maksun kopioista, tulee sen hankkia itse kopiointiin luvat suoraan Kopiostosta. 

Julkaisujen skannaus ja aineiston kopionti verkkosivuilla

Kopioston kopiointiluvalla oppilaitoksen henkilökunta ja opiskelijat voivat skannata painettuja julkaisuja sekä kopioida tekstiä ja kuvia avoimilta verkkosivustoilta. Lupa koskee sekä kotimaisia että ulkomaisia aineistoja. Näitä aineistoja voi käyttää opetuksessa, tutkimuksessa sekä opinnäyte- ja harjoitustöissä.

Tv-ohjelmat opetuksessa

Kopioston ja opetusministeriön sopimuksen perusteella opetuksessa käytettäväksi voi tallentaa tiettyjä tv-ohjelmia. Opetuksessa voi myös näyttää YLE Areenassa ja Elävässä arkistossa olevia kotimaisia televisio-ohjelmia.

Tekijänoikeustietoa kouluille

Kopioston asiantuntijat vierailevat kouluissa kertomassa tekijänoikeudesta ja teosten opetuskäytöstä. Koulumaailmaan liittyvistä tekijänoikeuskysymyksistä saa lisätietoa myös Kopioston ja opetusministeriön yhdessä tuottamasta Kopiraitti-verkkopalvelusta. 

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun