Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto

Valtionhallinnon luvista sovittu

2.11.2017
Kopiosto on sopinut Opetushallituksen kanssa valtionhallinnon kopiointiluvista vuodelle 2017. Sopimus koskee kaikkia valtionhallinnon organisaatioita.


Sopimuksen mukaan valtionhallinnossa saa valokopioida erilaisia painettuja julkaisuja kuten ammatillisia ja tieteellisiä aikakauslehtiä, tieto- ja kaunokirjallisuutta, käyttöoppaita ja tutkimusraportteja sekä karttoja ja kuvia. Luvalla saa myös skannata artikkeleita sanoma- ja aikakauslehdistä ja koostaa niistä digitaalisia lehdistökoosteita. Kopiointiluvan piiriin kuuluu myös digitaalisesta lähteestä, esimerkiksi internetistä, tapahtuva tekijänoikeuden suojaaman aineiston tulostaminen. Kopioston lupa kattaa sekä kotimaisen että ulkomaisen aineiston. Lupa ei koske nuottien kopiointia valtionhallinnossa.

Kopioita ja tulosteita saa käyttää valtionhallinnon sisäisessä käytössä, kuten sisäisessä viestinnässä, suunnittelussa ja arkistoinnissa. Skannattuja lehtiartikkeleita tai niistä koostettuja lehdistökoosteita saa jakaa henkilökunnalle sähköpostilla tai sisäverkon kautta. Kopioiden käyttö valtionhallinnon ulkopuolelle suunnatussa viestinnässä, markkinoinnissa tai julkaisutoiminnassa vaatii erillisen luvan.

Lisätietoa luvasta ja sallitun kopioinnin laajuudesta

Lisätietoja

Lisensiointipäällikkö Kirsi Salmela, Kopiosto ry, puh. 09 4315 2349, kirsi.salmela@kopiosto.fi

Johtaja Juha Jukkara, Kopiosto ry, puh. 09 4315 2346, juha.jukkara@kopiosto.fi

Lakimies Teemu Tyrkkö, Opetushallitus, puh. 029 533 1435, teemu.tyrkko@oph.fi 

Johtaja Matti Lahtinen, Opetushallitus, puh. 0295 331 241, matti.lahtinen@oph.fi

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun