Siirry sisältöön

Avek

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Avek

AVEK ja EMMA yhteistyöhön – Haussa uusi mediataideteos

21.3.2018
Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK ja EMMA - Espoon modernin taiteen museo avaavat yhteisen kertaluontoisen haun, jossa tarjolla on jopa 40 000 euron tuki yhden uuden mediataideteoksen tuotantoon. Uusi teos saa ensiesityksensä EMMAn Areena-näyttelytilassa keväällä 2019.


"Mediataide tarvitsee tällaisia ruiskeita ja rohkaisua isompiin tuotantoihin. Haluamme mahdollistaa uuden teoksen tuotannon ja tarjota sille ensiluokkaiset näyttelypuitteet. Samalla vahvistamme taiteilijan roolia ja lisäämme tuotantoyhtiöiden kiinnostusta mediataidetta kohtaan,” kertovat AVEKin mediataiteen tuotantoneuvoja Tuuli Penttinen-Lampisuo ja EMMAn intendentti Henna Paunu.

receptor1.jpg
Tuomas A. Laitisen videoinstallaatio Receptor toteutettiin AVEKin ja Kiasman yhteistuotantona Ars17-näyttelyyn.

EMMA – Espoon modernin taiteen museo on profiloitunut modernismiin, nykytaiteeseen ja designiin. Yhteistuotantoon valittu mediataideteos pääsee vuoden kuluttua esille EMMAn Areena-tilassa, joka on tarkoitettu uuden ja kokeilevan taiteen esittämiseen. EMMAlla on huomattava kokemus vaativien mediainstallaatioiden toteuttamisesta ja sen pelkistetty arkkitehtuuri luo hienot puitteet uudelle teokselle.

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK toimii tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä. AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria, muun muassa lyhyt- ja dokumenttielokuvien tuotantoa, mediataiteen tuotantoa, av-alan kansainvälistymistä, ammattilaisten täydennyskoulutusta ja festivaaleja.

Kyseessä on toinen AVEKin ja taidemuseon yhteistuotantohanke. Ensimmäinen käynnistyi mediataiteen tuotantoneuvoja Elena Näsäsen aloitteesta Nykytaiteen museo Kiasman kanssa. Tällöin yhteistuotantotuella toteutettiin Tuomas A. Laitisen teos Receptor, joka oli esillä ARS17-näyttelyssä viime vuonna.

EMMAn ja AVEKin yhteistuotantotukea voivat hakea Suomessa aktiivisesti toimivat taiteilijat ja suomalaiset tuotantoyhtiöt 20.5.2018 mennessä. Hakuohjeet löytyvät AVEKin nettisivuilta. Valinta julkistetaan kesäkuussa 2018.

receptor2.jpg
Tuomas A. Laitisen videoinstallaatio Receptor

Lisätiedot

AVEK: Tuuli Penttinen-Lampisuo, tuuli.penttinen-lampisuo@avek.kopiosto.fi tai puhelimitse perjantaisin klo 11-12, p. 044 790 0343

EMMA: Henna Paunu, henna.paunu@emmamuseum.fi, p. 043 8246354

Share on Facebook Share on Twitter Share on LinkedIn Share on Google+ More sharing options

Siirry alkuun