Siirry sisältöön

Kopiosto

Toimintonäppäimet

Sisällysluettelo

Kopiosto neuvoo opettajia valokopiointi- ja tallennusasioissa

Kopiointi ja tallennus oppilaitoksissa -esite (kuva: Maria Bregenhøj)
Valokopiointi ja tv- ja radio-ohjelmien tallentaminen oppilaitoksissa edellyttää teosten oikeudenomistajien lupaa. Kopiosto on valtuutettu vastaamaan tähän tarpeeseen ja myöntämään tarvittavia tekijänoikeuslupia. Opetusministeriö on keskitetysti hankkinut oppilaitoksille tarvittavat luvat, joiden sisällöstä ja ehdoista kerrotaan opettajille Kopiointi ja tallennus oppilaitoksissa -esitteessä sekä Kopioston kouluvierailujen yhteydessä.
Lue lisää

Tekijänoikeuksien juhlaa

Tekijänoikeuspäivän logo (suunnittelija: Natalia Kulka)
Tekijänoikeuspäivää vietettiin jälleen 23.4., joka on myös UNESCO:n julistama Kirjan ja tekijänoikeuden päivä. Tekijänoikeuspäivä on osa WIPO:n (World Intellectual Property Organization) perustaman Maailman henkisen omaisuuden päivän (26.4.) viettoa. Suomessa juhlinta on laajentunut Henkisen omaisuuden viikoksi, jonka aikana järjestetään sekä tekijänoikeuksiin että teollisoikeuksiin liittyviä tapahtumia.
Lue lisää

MIPTV pitää kehityksessä mukana

MIPTV
Kopioston edustajat vierailivat tänäkin vuonna MIPTV-tapahtumassa 30.3.–2.4.
Lue lisää

Kasvoja Kopiostossa

Kasvoja Kopiostossa (kuva: Juho Heikkinen)
Kasvoja Kopiostossa -sarja kertoo Kopiostossa työskentelevistä ihmisistä ja heidän toimenkuvistaan. Kopioston palveluksessa on tällä hetkellä reilut 40 henkilöä, joista neljä AVEKissa. Tässä numerossa esittelyvuorossa on tarkastaja Juha Kallanranta.
Lue lisää

Sivun alkuun